9. stu 2011.

U utorak 8. studenog, Caritasovu kuću za zbrinjavanje odraslih osoba s tjelesnim ili mentalnim oštećenjem “Sv. Vinko Paulski” u Oborovu posjeti su predstavnici  trgovačkog udruženja Ultragros d.o.o. predvođeni gospodinom Josipom Butarom, direktorom udruženja. Tom prigodom darivali su štićenike kuće sa poklon paketima svojih proizvoda. Ovo je bio tek mali dio donacije koje će narednih tjedana stići u Oborovo. Naime, gospodin Butara i njegovo udruženje odlučili su darovati kuću Sv. Vinka sa promjenom dotrajale stolarije, u dijelu objekta, i antidekubitalnim madracima u vrijednosti 50 000 kn.

 

„Ova je donacija proizašla iz želje da prigodom desete obljetnice rada našeg udruženja pomognemo nekome kome je ta pomoć stvarno potrebna. Odlučili smo novac koji bi inače potrošili na poklone poslovnim partnerima darovati u dobrotvorne svrhe“, naglasio je Butara.

Goste su pozdravile i zahvalile na darovima ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije, Kristina Radić i Andrijana Dragović, voditeljica kuće.

„Mi smo svi ovdje da korisnicima život učinim što ugodnijim i ljepšim i da im pružimo najbolju moguću skrb. Nažalost zbog nedostatka sredstava u ovako velike investicije sami ne možemo ulaziti tako da smo iznimno zahvalni na ovoj donaciji koja je svako došla na pravo mjesto i pomoći će u podizanju kvalitete života korisnika“, rekla je voditeljica.

Voditeljica je goste upoznala i sa životom osoblja i štićenika u kući, a  štićenici su ih darivali rukotvorinama koje sami izrađuju na radnoj terapiji. (SV)

 

 

Pin It on Pinterest