23. sij 2016.

Županijsko natjecanje iz vjeronauka za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola održano je u petak 21. siječnja u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića u Sisku. Otvorenju natjecanja nazočili su sisački biskup Vlado Košić, predsjednica Skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Darjan Vlahov, predstojnica Katehetskog ureda Sisačke biskupije s. Smilja Čirko i ravnateljica OŠ Ivana Kukuljevića Željka Birać.

Natjecanje je otvorio biskup Košić koji je osvrnuvši se na temu olimpijade istaknuo važnost kršćanskih obitelji kao temelja društva. Tema ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade je “Brak i obitelj u Božjem naumu“, a u natjecanju je sudjelovalo dvadeset i jedna ekipa osnovnih i pet ekipa srednjih škola s ukupno stotinu dvadeset i četiri natjecatelja.

U natjecanju osnovnih škola prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje, drugo mjesto zauzela je Stjepana Basaričeka iz Ivanić-Grada, a treće mjesto dijele OŠ Slavka Kolara iz Kravarskog, OŠ Stjepana Kefelje iz Kutine i OŠ Gvozd. U srednjoškolskom natjecanju prvo mjesto osvojila je SŠ Viktorovac iz Siska, drugo mjesto zauzela je SŠ Ivana Trnskog iz Hrvatske Kostajnice, a treće ekipa SŠ Glina.

Pin It on Pinterest