7. velj 2013.

Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda u Kloštar Ivaniću održalo je u četvrtak 7. veljače u Svetištu Majke Milosrđa Obred uvođenja u Franjevački svjetovni red za petero novaka. Ovim obredom mjesno bratstvo primilo je braću i sestre koja će nastaviti svoju formaciju, vrijeme priprave za zavjete evanđeoskog života.

Četrdesetak braće i sestara okupilo se u poslijepodnevnim satima u samostanskoj dvorani kako bi srdačno primilo i pružilo potporu svojim budućim članovima. Rektor svetišta i duhovni asistent OFS-a fra Tomislav Božiček pozdravio je nazočnu braću i sestre, novake, te se obratio uz par prigodnih riječi. „Kako je današnji dan pun simbolike, započinjemo trodnevnicu uz blagdan bl. Alojzija Stepinca, koji je i sam bio član OFS-a, slavimo spomendan sv. Kolete iz Corbie, djevice klarise te slavimo obred primanja u OFS. I na taj način je povezana cijela franjevačka obitelj, sva tri franjevačka Reda”, rekao je fra Božiček.

Četiri župljanke i svećenik Kotorske biskupije don Dejan Turza primili su od ministre mjesnog bratstva Anđelke Marčan Obrednik Franjevačkog svjetovnog reda i Pravilo i generalne konstitucije OFS-a, a duhovni asistent fra Tomislav Božiček podijelio je svim nazočnima knjižice o bl. Alojziju Stepincu. Don Dejan Turza je ministri Anđelki Marčan i voditeljici formacije Milki Barun Feller poklonio knjigu o životu mons. Ivana Šeše “Skica za sjećanje” Marije Bube Varzić, te izrazio uzbuđenje zbog privilegija i odgovornosti što može biti “član OFS-a u najmlađem marijanskom svetištu Crkve u Hrvata, svetištu Majke Milosrđa.

Don Turzić je nakon Obreda primanja u bratstvo predvodio svetu misu u Svetištu, te se u propovijedi osvrnuo na mons. Ivana Šešu, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji je i sam ušao u bratstvo OFS-a u Osijeku prije 30 godina, a blago preminulog u siječnju 2008. godine. “On je svojim primjerom pokazao kako se franjevačka karizma može živjeti i u današnje vrijeme, te bih volio da se i u našim životima može prepoznati barem dio te Franjine karizme. One karizme koju je mons. dr. Marin Srakić prepoznao u životu mons. Šeše kada je za njega rekao kako je svojim primjerom posvjedočio da se Crkva ne rađa prije svega iz dobre organizacije, nego iz dobre duše, tj. duhovnih, uzvišenih i plemenitih ideala”, rekao je Turzić.  Letke s kratkom biografijom, odabranim duhovnim mislima mons. Ivana Šeše i molitvom za privatnu upotrebu za dobivanje milosti po njegovom zagovoru podijelio don Turzić braći OFS-a i župljanima poslije svete Mise.

Lukrecija Špoljar

Pin It on Pinterest