20. velj 2014.

Vjeronaučna olimpijada za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola s područja Sisačke biskupije održana je u srijedu 19. veljače u Dvorani bl. Ivana Pavla II. u Velikom Kaptolu i Osnovnoj školi 22. lipnja u Sisku. Otvorenju natjecanja nazočili su sisački biskup Vlado Košić, kancelar mons. Marko Cvitkušić, viši savjetnik za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje Sisačko-moslavačke županije g. Darjan Vlahov, gđa Vlasta Mesić viša stručna suradnica za potpore učenika i studenata Sisačko-moslavačke županije, voditeljica Odsjeka za školstvo Grada Siska gđa Kristina Sučić i ravnatelji škola koje su sudjelovale u natjecanju. Na početku, okupljene su pozdravili predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko i biskup Košić koji je učenicima uputio riječi ohrabrenja, a Olimpijadu su otvorili najmlađi članovi KUD-a „Hrvatsko srce“ iz Odre i učenici Gimnazije Sisak glazbenom-scenskim programom.

Tema ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade je “Katolička Crkva i znanost – doprinos i odnosi“, a u natjecanju koje se sastoji od pojedinačnog pismenog testa, te grupnih zadataka „Tombole“ i „Milijunaka“ sudjelovalo je sedam osnovnih i pet ekipa srednjih škola. U natjecanju osnovnih škola prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje, drugo mjesto zauzela je OŠ Glina, a treće OŠ Komarevo. U srednjoškolskom natjecanju prvo mjesto osvojila je SŠ „Viktorovac“ iz Siska, drugo je zauzela SŠ Ivana Šveara iz Ivanić Grada, a treće SŠ Petrinja.

Na kraju natjecanja sudionicima se obratio kancelar Biskupije mons. Cvitkušić, te čestitajući učenicima na trudu koji su uložili u natjecanje udijelio im je prigodne zahvalnice i poklone.

Fotogalerija

 

Pin It on Pinterest