30. sij 2020.

Sjednica Upravnog vijeća Zaklade za gradnju crkve Našašća sv. Križa u Zrinu održana je u srijedu, 29. siječnja u kapucinskom samostanu u zagrebačkoj Dubravi,  a s ciljem analize djelovanja u proteklom razdoblju kao i donošenja plana djelovanja u periodu koji dolazi. Sastanak je molitvom otvorio i pozdravio sve prisutne biskup Vlado Košić, a nazočili su članovi Upravnog vijeća: g. Damir Borovčak, biskup Ivica Petanjak, g. Pavle Petanjak i g. Ivan Jukić. Sastanku su prisustvovali ravnatelj mons. Marko Cvitkušić kao i g. Vjekoslav Budanec, tajnik Zaklade.

Na početku pozdravnu riječ uputio je tajnik Zaklade zbog spriječenosti predsjednika. Nakon osvrta i rasprave zaključeno kako je ispunjena je zadaća Zaklade te je sagrađena i blagoslovljena crkva u rujnu 2019.  godine kada se u Zrinu okupio veliki broj hodočasnika. Ravnatelj Cvitkušić podnio je i financijski izvještaj za 2019. godinu i svima prisutnima dostavio na uvid primitke i izdatke s računa Zaklade.  Istaknuo je kako je ostalo još dosta troškova za podmiriti tako da je i dalje potreban angažman svih članova oko prikupljanja donacija. Ravnatelj je izvijestio i o novostima vezanima za pronalazak masovne grobnice iz razdoblja Drugog svjetskog rata jer je svjedok je dao moguću lokaciju i čeka se kada Ministarstvo može početi s iskapanjima.

Za ovu godinu, dogovoreno je da se novoizgrađena crkva posveti na blagdan Našašća sv. Križa 3. svibnja, a središnji događaj obilježavanja stradanja stanovnika Zrina bit će 5. rujna s misom u 11 sati. Članovima je izneseno i da osmisle i predlože koje bi djelatnosti Zaklada mogla imati nakon konačnog dovršenja projekta izgradnje crkve u Zrinu. Na kraju sastanka priključili su se donatori koji su dali prijedlog da se crkvu u Zrinu opremi zaštitom od provale, odnosno kamerama, koje bi evidentirale moguća oštećenja. Sjednica je zaključena molitvom.

Pin It on Pinterest