23. tra 2020.

Sjednica Biskupijskog vijeća pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića održana je u četvrtak, 23. travnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku. Među ostalim temama razmotreno je stanje nastalo zbog pandemije korona virusom te zaključeno da se Crkva, koja surađuje s kriznim Stožerom civilne zaštite RH, raduje ublažavanju mjera koje su danas iznesene na sjednici Vlade RH. Tu je rečeno da se vjerska okupljanja mogu organizirati poslije 2. svibnja, tj. od sljedeće nedjelje na dalje.

Odlučeno je i da će pitanje odgođenih slavlja Prve pričesti svaki svećenik razmotriti sa svojim vjernicima te održati ga u najpogodnije vrijeme, pridržavajući se dakako svih mjera koje su i dalje na snazi. Krizme koje su odgođene u travnju i svibnju, možda će se moći održati u lipnju i srpnju ili će se, u dogovoru sa župnicima, premjestiti na jesen, a moguće je da se odgode i za sljedeću godinu pa proslave zajedno s novom generacijom krizmanika. Također je razmatrana priprava i proslava blagdana zaštitnika Biskupije svetog Kvirina 4. lipnja te su članovi vijeća istaknuli kako će biti potrebno potruditi se da to slavlje bude lijepo i dostojanstveno te da na njemu Bogu i svom nebeskom zaštitniku zahvalimo za preživljenu pandemiju.

Na kraju donesena je i odluka kako će Biskupijski ordinarijat i njegovi uredi započeti s redovitim radom u ponedjeljak, 27. travnja 2020. godine.

 

Pin It on Pinterest