19. lip 2017.

U nedjelju 18. lipnja sisačka zajednica Vjere i svjetla “Betanija” svoj završni susret imala je u župi svoga duhovnika vlč. Mate Malekinušića u Martinskoj Vesi. Na susret su pozvali i prijatelje iz Kuće sv. Vinka Paulskog u Oborovu. Tema susreta bila je važnost i značenje duhovnika u zajednicama Vjere i svjetla. Istaknuta je vedrina i neposrednost našega vlč. Mate, dok je on posvjedočio koliko su njemu kao svećeniku poticajni susreti u zajednici “Betanija”. Članovi zajednice Vjera i svjetlo i gosti iz Oborova sudjelovali su s narodom na sv. Misi ne samo molitvom i pjesmom, već i ministriranjem.

Povjerenica za pastoral osoba s invaliditetom Sisačke biskupije Željka Šemper predstavila je zajednicu “Betanija” te letak o osobama s invaliditetom koji je naša Biskupija ove godine tiskala. Naglasila je, i tekstom iz letka to potkrijepila, kako je skrb za osobe s invaliditetom u Sisačkoj biskupiji utemeljena na evanđelju i Katekizmu Katoličke Crkve.

Nakon sv. Mise župljanima su podijeljeni letci, a članovi Vjere i svjetla i gosti iz Oborova ugošćeni su ručkom u župnom pastoralnom centru. Vjera i svjetlo prigodnim je poklonima i toplim riječima zahvalila na lijepom gostoprimstvu.

Nakon nogometne utakmice i drugih igara na otvorenom razišli smo se puni dojmova i s obećanjem da ćemo se s prijateljima iz Oborova i nadalje susretati i u Sisku i u Oborovu.

Pin It on Pinterest