9. stu 2019.

U četvrtak, 7. studenoga u Lasinji je održano misno slavlje kojim je Komicij Gospa Snježna Petrinja obilježio 39. obljetnicu smrti osnivača Marijine legije Franka Duffa. Misno slavlje je predvodio duhovnik mons.  Franjo Ćuk uz suslavlje domaćeg župnika Danka Bizjaka, župnika iz Sela vlč.Dragutina Papića, župnika iz Bučice vlč. Vedrana Pejaka Pašića.

Mons. Ćuk je u svojoj propovijedi ohrabrio legionare za ustrajnost u služenju. Istaknuo je kako je Priručnik Marijine legije štivo u kojem se na svakom koraku vidi poniznost osnivača zajednice Franka Duffa. Frank Duff je bio sudionik Drugog vatikantskog sabora jer je odlično uočio potrebu aktivnog živa laika u crkvi. Mons. Ćuk je istaknuo kako su sve pape prepoznale važnost i ulogu Marijine legije te dodao kako je apostolat ono što je bitna dimenzija Marijine legije. Plodovi su ti prema kojima se ocjenjuje djelovanje u crkvi. „Ovdje ima plodova.“, ustvrdio je mons. Ćuk.

Misno slavlje je animirao zbor Marijine legije. Nakon misnog slavlja velečasni Bizjak se zahvalio svećenicima koji su se odazvali na slavlje, velečsnom Stjepanu Levaniću koji je tijekom mise ispovijedao te svim okupljenim legionarima koji su došli iz svih krajeva Sisačke biskupije u kojima djeluje Marijina legija od Kutine preko Ivanić Grada do domaće Lasinje.

Uslijedilo je druženje u pastoralnom centru. Predsjednik Komicija Gospa Snježna Vlado Sučec se zahvalio svećenicima koji su se okupili u velikom broju na ovoj obljetnici. Pozvao je okupljene da ostanu na agapeu. Zbor je potom ponovno otpjevao nekoliko prigodnih pjesama.

Pin It on Pinterest