1. lis 2011.

Nova kapela posvećena Blaženom papi Ivanu Pavlu II. blagoslovio je mons. Vlado Košić, sisački biskup 1. listopada 2011. u Ključić Brdu u župi Uzvišenja Svetog Križa u Kravarskom. Ovo je prva kapela posvećena novom blaženiku Katoličke Crkve u Sisačkoj biskupiji, a vjerojatno i među prvima u našoj Domovini!

Obred blagoslova nove kapele i prvo euharistijsko slavlje u njoj predvodio je mons Košić uz koncelebraciju desetak svećenika, kao i župnikom Kravarskog vlč. Ivicom Mađerom. U homiliji je biskup osobito istaknuo svetački primjer blaženog Ivana Pavla II. koji se i sam zadnjih godina svoga života strpljivo i hrabro suočio sa bolešću i starošću!

Kapela je kompletno izgrađena u drvu! Svojim izgledom i materijalom od kojeg je rađena podsjeća na starinske drvene kapele Turopoljsko-vukomeričkog kraja. Specifična je i po tome što se nalazi u sklopu Doma za starije i nemoćne osobe – „Oaza“, ali kao samostalan objekt. Upravo zbog toga kapela je posvećena 1. listopada – na Međunarodni dan starijih osoba. Cjelokupne troškove i radove na ovoj kapeli financirao je gospodin Mirko Žužić, vlasnik Doma, koji je želio da korisnici njegovog Doma imaju i primjereni sakralni prostor gdje će se moliti i naći mjesto mira, tišine i sabranosti. Naravno, kapela je tijekom dana otvorena i za pohod i svakom drugom vjerniku ili namjerniku! IM

Pin It on Pinterest