26. pro 2012.

„Najljepša ljubavna priča“, impresivni scenski prikaz Isusova rođenja izvelo je osamdesetak članova Marijine legije iz Petrinje i Siska u utorak 25. prosinca na trgu i Gradskom parku ispred katedrale Uzvišenja svetog Križa u Sisku.

Pred nešto više od sedamsto gledatelja, među kojima se nalazio i kancelar mons. Marko Cvitkušić te brojni svećenici, mladi Petrinjci i Siščani, pod vodstvom vjeroučitelja Vlade Sučeca, ispričali su u slikama punima vizualnih i zvučnih efekata priču o događajima od prije dvije tisuće godina. S osobitim naglaskom na ljubav Marije i Josipa, u ambijentu rimskih iskopina koje su dodatno pridonijele izvornosti same izvedbe, gledatelji su mogli čuti o čemu je razmišljala Marija kad joj je došao anđeo, kako je upoznala Josipa, što je njega mučilo kad je saznao da je Marija trudna, te vidjeti svima dobro poznate scene iz betlehemske štalice.

Ova „ljubavna priča“, nakon Pasije, drugi je scenski prikaz iz Isusova života koji uprizoruju mladi Marijine legije i koji svake godine okupljaju sve više glumaca i gledatelja.

Fotogalerija

 

Pin It on Pinterest