23. lip 2022.

Caritasov program „Mobilnost za naše starije“ uspješno se provodi već osamnaest mjeseci.

Kroz ovaj projekt osobama starijima od 65 godina osigurana je dostava namirnica, lijekova i drugih potrepština. Kao najbitniji dio projekta pokazala se individualna usluga prijevoza, pratnje i podrške volontera, do željene lokacije u okolici: liječnika, stomatologa, ljekarne, trgovine, pošte, banke, prijatelja, članova šire rodbine i raznih dostupnih društvenih događanja, a s ciljem bolje integracije starijih osoba u život zajednice. Ovime je uvelike unaprijeđena kvaliteta života osoba starije životne dobi s područja općine Martinska Ves.

Caritas Sisačke biskupije provodi ovaj program pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te u suradnji s Općinom Martinska Ves i Centrom za socijalnu skrb u Sisku. Projekt je aktivan od 1. siječnja 2021. godine zaključno s 31. prosincem 2022. godine, a u njemu trenutno aktivno sudjeluje 90 korisnika.

Sve starije osobe koje imaju potrebu za ovakvim vidom pomoći mogu se javiti voditelju projekta Mariu Šagolju na broj tel. 097 753 5820.

Pin It on Pinterest