15. svi 2012.

Kako SHKM u Sisku može povezati župe i zajednice najbolje su pokazali mladi iz župe sv. Petra iz Ivanić-Grada koji su protekli vikend odlučili razveseliti svoje drage susjede, časne sestre karmelićanke iz Karmela sv. Male Terezije u Kloštar Ivaniću. Naime, u znak sjećanja na Susret hrvatske katoličke mladeži, mladi župe sv. Petra poklonili su sestrama svoje kape – obilježja SHKM u Sisku i tako im ostavili trajnu uspomenu na ovaj događaj. Unatoč posebnom načinu života u klauzuri, sestre su nesebično pridonijele organizaciji SHKM tako što su u svoj skromni dom primile petnaest djevojaka obogativši njihove živote ovim posebnim iskustvom. U nedjelju, drugog dana Susreta, sestre su sa svojim gošćama dan provele u samostanskoj kapelici, gdje su ih svi mladi koji su za vrijeme Susreta bili smješteni u Kloštar Ivaniću mogli posjetiti i pridružiti im se u zajedničkoj molitvi i pjesmi.

Mladima se na kapama srdačno zahvalila priorica s. Danijela, te su mladi uz ugodno druženje i kolače razmijenili sa sestrama svoja iskustva i dojmove sa Susreta.

Sretni, što im je uloga domaćina na ovom Susretu pomogla da se još više zbliže sa susjednom župom i Karlmelom sv. Male Terezije mladi župe sv. Petra nastavit će održavati ove radosne susreta sa sestrama u Karmelu i u budućnosti.

Pin It on Pinterest