30. srp 2011.

U organizaciji ureda za pastoral mladih Sisačke biskupije od 22.07. do 31.07.2011. dvadeset šestero mladih iz svih krajeva Sisačke biskupije u pratnji dvojice svećenika, povjerenika za mlade vlč. Branka Koretića i p. Alphonsea Mevoha hodočastili su u Taize u Francuskoj.

Taize je suvremena ekumenska redovnička zajednica osnovana sredinom 20. stoljeća u Francuskoj, a glavni joj je cilj ekumensko djelovanje na pomirenju kršćana. Tako se svakoga ljeta, tjedno, u istoimenu selu  okupi između tri i pet tisuća kršćana iz cijeloga svijeta na molitvi u crkvi Pomirenja.

FOTOGALERIJA

 

Mladi sisčani susreli su se s Taizeom još  2007. godine na Hodočašću povjerenja u Zagrebu kada su mnogi mladi iz cijele Europe bili smješteni i na području današnje Sisačke biskupije. Iako je prijašnjih godina već  bilo odlazaka u Taize s područja današnje biskupije ove je prvi puta da se odlazi pod organizacijom ureda za pastoral mladih Sisačke biskupije.

Svakodnevni program za mlade u Taizeu sastojao se od biblijskih uvoda, rada i razgovora u skupinama, popodnevnih radionica, vremena u šutnji, osobne molitve i kontemplacije, šetnje okolnim mjestima ili uz obližnje jezero i izvor. Svakoga se tjedna u Taizeu organiziraju i regionalni susreti sudionika iz pojedine zemlje. Tako se i ovoga tjedna okupilo stotinjak Hrvata na razgovoru s bratom Ulrichom, bratom koji je u Taizeu zadužen za prijem mladih iz Hrvatske i u Sisku je čest i drag gost.

Osim Taizea, mladi su s povjernikom iskoristili ovaj put da posjete Lyon, Ženevu, Cluny, Cormaten i druga mjesta te razgledaju brojne znamenitosti, crkve i katedrale.

Prilika za novi susret, 34. Hodočašće povjerenja na zemlji, bit će u Berlinu od 28. prosinca ove do 1. siječnja iduće godine.

 

 

 

 

Pin It on Pinterest