15. kol 2018.

Tradicionalno, svake godine nakon Velike Gospe vjernici Sisačke biskupije hodočaste u Nacionalno svetište Majke Božje Bistrice. Tako će se i ove godine zajedno sa svećenicima i biskupom Vladom Košićem 18. kolovoza okupiti na pobožnostima i svečanom misnom slavlju u Crkvi na otvorenom.

Mnogi vjernici Sisačke biskupije već tradicionalno i pješače iz svojih mjesta do Marije Bistrice. Tako su se ove godine, u srijedu 15. kolovoza, na blagdan Uznesenja BDM na nebo, mladi iz nekoliko župa okupili ispred Sisačke katedrale kako bi započeli svoje hodočašće do Marije Bistrice. Nakon večernjeg misnog slavlja, koje je predvodio mladomisnik vlč. Hrvoje Zovko, hodočasnički blagoslov im je udijelio preč. Marko Karača, katedralni župnik.

Među mladima se nalazi i puno onih koji hodočašće po prvi puta, ali uz ohrabrenje roditelja koji su ih došli ispratiti i podršku onih koji hodaju puno godina ovim putem, radosno su krenuli uz pjesmu.

Vlč. Hrvoje Zovko također hoda s mladima koji će tako putem imati prilike i za sakrament ispovjedi, duhovni razgovor i kratku duhovnu pripravu. U petak, 17. kolovoza zajedno s drugim mladima koji na hodočašće dolaze vlakom, sudjelovat će na 8. Hodočašću mladih biskupije u ovo svetište gdje ih čeka program uz misu, Put Svjetla i klanjanje pred Presvetim, a u subotu 18. kolovoza svečano misno slavlje s našim biskupom Vladom Košićem i ostalim vjernicima Sisačke biskupije.

Pin It on Pinterest