11. lip 2012.

Svečanu misu zahvalnicu za protekli Susret hrvatske katoličke mladeži u Sisku predvodio je, u nedjelju 10. lipnja u katedrali Uzvišenja Svetog Križa u Sisku, sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s rektorom Svetišta Majke Božje Bistričke preč. Zlatkom Korenom, povjerenikom za pastoral mladih vlč. Brankom Koretićem i brojim svećenicima Sisačke biskupije.

Pozdravljajući okupljene vjernike i predstavnike vlasti biskup Košić je rekao kako je ova misa zahvala Bogu za Susret i njegove brojne plodove, ali i zahvala ljudima koji su se angažirali te požrtvovno i nesebično pridonijeli organizaciji Susreta. Istaknuvši osobito brojne obitelji, dekanatske koordinatore, 1500 mladih volontera i župnih animatora, te brojne svećenike i suradnike.

U prigodnoj homiliji, biskup je istaknuo kako je u zadnjih mjesec dana čuo mnogo lijepih riječi i iskustava koja su se dogodila tijekom priprava i samog Susreta, te iako se on ne može  održati svaki mjesec ili svake godine sigurno je da se može živjeti od dobra kojeg je donio i umnažati ga. „Želimo Bogu danas zahvaliti jer se osjećamo obdareni Susretom i njegovim plodovima i želimo mu zahvaliti što smo danas više svjesni da smo braća i sestre u Kristu. Bili mi iz Dubrovnika, Osijeka Istre ili Zagreba, Bosne i Hercegovine ili različitih dijelova svijeta, odakle su na Susret došli mladi, ako smo svi u Kristu, onda smo jedno.“

Nakon misnog slavlja održana je svečana dodjela zahvalnica zaslužnim pojedincima, ustanovama, tvrtkama i medijskim kućama, za pomoć i suradnju pri organizaciji SHKM u Sisku.

Pin It on Pinterest