24. sij 2014.

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u petak 24. siječnja, na blagdan sv. Franje Saleškoga, u kapeli Caritasove kuće sv. Vinka Paulskog u Oborovu, misno slavlje za štićenike i djelatnike kuće. U koncelebraciji su bili predsjednik Caritasa Biskupije mons. Franjo Ćuk i domaći župnik Stjepan Levanić koji je na početku i pozdravio biskupa zahvalivši mu na dolasku. U slavlju je sudjelovao đakon Željko Kovačević, te ravnateljica Caritasa Biskupije gđa Kristina Radić i voditeljica kuće gđa Sanda Sanda Sokolovski.

U homiliji, govoreći okupljenima o životu sv. Franje Saleškoga, biskup Košić je podsjetio kako je on bio dobri pastir koji se s ljubavlju posvećivao svima, te je bio kao dobri otac, s posebnim osjećajem za malene, potrebite i siromašne. „Poznata je njegova rečenica: ‘Cvati tamo gdje si posijan!’. Dakle tamo gdje jesi, tu budi ono najbolje što možeš biti. Ne moraš otići na nekog drugo mjesto, živjeti u neko drugo vrijeme, imati neke druge roditelje i braću, prijatelje. Ono imamo što nam je Bog dao u ovome trenutku i to trebamo iskoristiti i prihvatiti kao Božju milost te u tim okolnostima dati najbolje i cvasti“, poručio je biskup Košić korisnicima i djelatnicima kuće.

Nakon mise biskup je u pratnji svećenika, ravnateljice gđe Radić i voditeljice Sokolovski obišao kuću i tom je prigodom i blagoslovio.

Pin It on Pinterest