24. ruj 2021.

U pastoralnom centru župe sv. Marije Magdalene u Selima, u četvrtak 23. rujna  2021. godine proslavljena je sveta misa za djecu, njihove roditelje i djelatnike Dječjega vrtića Svete Marije Magdalene iz Sela, za blagoslov u novoj pedagoškoj godini. Misno slavlje predvodio je vlč. Hrvoje Zovko koji je na studiju u Rimu.

Na početku sve je pozdravila ravnateljica s. Matea Faltak. Rekla je kako je početak nove pedagoške godine, i dobro je da novu pedagošku godinu započnemo s Bogom. “Bog je u početku svih dobrih djela, pa ga molimo da ovo djelo odgoja djece koje činimo u Božje ime dobro započne i da se dobro dovrši”, istaknula je Ravnateljica.

Vlč. Hrvoje se u svojoj propovijedi prvo obratio roditeljima naglasivši koliko je roditeljska uloga bitna u životu djeteta jer je bez roditelja dijete bespomoćno, roditelji mu pružaju sigurnost i ljubav koju nam pokazuje Isus. Potom je djeci kroz priču o jabuci koja se dugo ne da dijeliti i nije sretna, a potom kad se dijeli postaje neizmjerno sretna uprizorio vrijednost dijeljenja i darivanja drugima.

Djeca su s velikom radošću i toplim srcem sudjelovala i pjevala na svetoj misi i predvodila molitvu vjernika, a roditelji su se uključili u čitanje Božje riječi i sviranje na misi.

Na kraju svete mise primili smo blagoslov te svi zajedno u ljubavi nastavili druženje u vanjskom prostoru vrtića.  Zahvaljujući našim mamama koje su za tu prigodu pripremile sladak i slani prilog bila je i topla okrjepa.

Djeca su s osmijehom odlazila svojim domovima, puna radosti i sreće pjevušeći pjesme sa svete mise.

Pin It on Pinterest