17. stu 2012.

U subotu, 17. studenog u dvorani OŠ Budaševo u Budaševu, održan je molonogometni turnir ovogodišnjih krizmanika Sisačko-katedralnog dekanata. Sudjelovalo je ukupno osam momčadi iz župa:  Uzvišenja Svetog Križa, Svetog Kvirina i Pohoda Blažene Djevice Marije iz Siska (svaka po dvije momčadi) te Svetog Josipa Radnika iz Siska i Blaženog A. Stepinca iz Budaševa (svaka je imala po jednu momčad), koje su bile podijeljene u dvije skupine.

Nakon razigravanja po skupinama u završnicu su se plasirale prve dvije najbolje momčadi župa iz svake skupine: Sv. Križ II i Sv. Kvirin I te Sv. Križ I i Sv. Marija I. U napetim utakmicama i odličnoj atmosferi župa Sv. Marije I pobijedila je župu Sv. Križa II sa rezultatom od 7 : 0, a župa Sv. Križa I župu Sv. Kvirina I istim rezultatom 7 : 0.

Plasman u finalnu utakmicu izborile su župe Sv. Marije I i Sv. Križa I u kojoj je župa Sv. Marije I pobijedila sa rezultatom od 6 : 3 i tako zasluženo osvojila prvo mjesto na čemu im, još jedanput, iskreno čestitamo. U utakmici za 3. mjesto natjecale su se župa Sv. Križa II i Sv. Kvirina I u kojoj je momčad Sv. Kvirina I pobijedila sa rezultatom od 6 : 3.

Titulu najboljeg strijelca dijele Matija Lukić ( Sv. Križ I ), Sandi Bonjeković ( Sv. Marija I ) s po 12 pogodaka.

U svim utakmicama i na cjelokupni turnir stavljen je veliki naglasak na korektnu igru i sportsko ponašanje. Tako je pehar za fair-play osvojila župa Sv. Sv. Josipa a nagradu za najboljeg i najkorektnijeg igrača dobio je Marko Kolarić iz momčadi župe Sv. Marije I.

Osim toga, svaki sudionik ovogodišnjeg turnira donirao je pet kuna koji su upućeni prema biskupijskome caritasu Sisačke biskupije kako bi, i na taj način, pokazali svoju dobrotu i osjetljivost prema onim kojima je to najpotrebnije. Ukupno je prikupljeno 1600kn.

Čitav turnir protekao je u dobrom i vedrom ozračju a čemu je svakako pridonijelo odlično suđenje i izvrsna organizacija turnira.

(fra Matija Antun Mandić)

Pin It on Pinterest