17. lip 2014.

Članovi  Franjevačke mladeži iz Kloštar Ivanića dali su svoja obećanja u subotu, 14. lipnja, na svetoj misi u 19 sati. Tri framaša je pristupilo bratstvu, dva framaša su prvi puta dali, a šest ih je obnovilo obećanja u bratstvu Franjevačke mladeži. Mladi su pred okupljenom zajednicom, prijateljima i framašima drugih mjesnih bratstava obnovili svoja krsna obećanja te obećali kako će kroz godinu dana svoju mladost posvetiti Kristu, živjeti evanđelje i  služiti u poniznosti i jednostavnosti. Obećanja ovih mladih oduševljenika životom svetoga Franje Asiškog primio je njihov duhovni asistent, fra Tomislav Božiček.

Svetu misu predvodio je fra Danijel Maljur, duhovni asistent Frame Klanjec, u koncelebraciji sa fra Marinom Kuzminskim, duhovnim asistentom Frame Cernik, i fra Tomislavom Božičekom. Fra Danijel je upozorio mlade na odgovornost koju preuzimaju dajući obećanja.  Istaknuo je kako nam se danas nam nešto može sviđati, a već za par dana to sviđanje može potpuno izblijediti: to je potpuno normalno. No, u bitnim stvarima valja ostati dosljedan. Ne možemo prihvatiti samo jedan dio evanđelja, a drugi, koji nam se možda manje sviđa i koji je zahtjevniji – odbaciti.

Nakon svete mise uslijedio je domijenak i druženje u samostanskoj dvorani. Kako bi zabavili svoje goste, framaši su premijerno prikazali kratki film “Usudi se živjeti evanđelje!” koji su snimili baš za ovu prigodu i njime razveselili i nasmijali sve pristune.

Ove godine Frama Kloštar Ivanić slavi 20 godina svojeg postojanja. Frama u Kloštar Ivaniću obilježila mladosti brojnih generacija: u Frami i s Framom se odrastalo, pronalazilo životne putove, stvarala su se prijateljstva, rađale ljubavi, otkrivali talenti, u nogama ostali brojni kilometri, u srcu razne akcije… Usudi se!

Lukrecija Špoljarić

Pin It on Pinterest