21. pro 2013.

Ciklus večernjih adventskih koncerata u crkvama grada Siska, u organizaciji Sisačke biskupije, Gradske galerije Striegl i Sisačko-moslavačke županije zaključen je u subotu 21. prosinca koncertom „Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado“ u sisačkoj katedrali.

Koncert za započeo praizvedbom „Božićne noći“ Siniše Leopolda, vijencem hrvatskih božićnih pjesama za tamburaški orkestar. Drugi dio koncerta nastavljen je praizvedbom „Pivčići pivaše”, a predstavljene su molitvice, kolede i božićne pjesme iz Bosne i Hercegovine u obradi Joška Ćalete. U njegovoj obradi Lado je izveo i „Kolende iz Prožnic“.

Posljednji dio koncerta pod zajedničkim nazivom „Božić u Europskoj uniji”, predstavio je četrnaest božićnih pjesama iz Austrije, Češke, Engleske, Francuske, Italije, Mađarske, Norveške, Poljske, Slovenije, Škotske, Španjolske i Hrvatske, u obradi Tomislava Uhlika.

Ovim koncertom ravnali su dirigenti Joško Ćaleta i Dražen Kurilovčan, a na kraju, sisački biskup Vlado Košić čestitao je Ladu na prekrasnom koncertu.

Osim Lada u Ciklusu večernjih adventskih koncerata nastupili su orguljaš Edmund Andler Borić, mezzosopran Biljana Keserić Košćal, učenici Glazbene škole „Fran Lhotka“ iz Siska i Mješoviti zbor Srednje škole Petrinja.

 

{youtube} tWQxE4iezj8& {/youtube}

{youtube} whLe8sy9qOk {/youtube}


Pin It on Pinterest