11. ožu 2011.

Korizmeni obiteljski susret Sisačkog i Dubičko – Kostajničkog dekanata U subotu 12. ožujka, u Sisku održan je Korizmeni susret obiteljskih zajednica za Sisački i Dubičko – Kostajnički dekanat. Za susret je izabrano vrijeme korizme, kako bi se svi skupa što bolje pripremili za nadolazeću crkvenu svetkovinu Uskrsa, te kako bi se svima predočilo sveukupno potrebno zajedništvo, potrebe njihovog okupljanja i njihovog djelovanja. Susret je održan kroz molitvu, križni put, predavanja, radionice, pjesmu i druženje.

Okupljanje je započelo netom prije u 15h zakazane pobožnosti križnog puta oko sisačke katedrale Uzvišenja Svetog Križa. Uveličali su je mladi iz Crkve sv. Marije u Sisku pjevanjem i čitanjem zajedno sa svojim župnikom Brankom Koretićem te biskupom mons. Vladom Košićem. Uzvanici su se zatim premjestili u Katedralu te je uslijedilo obraćanje fra Nikole, koje je poslužilo kao svojevrsni uvod u kasnije predavanje. Pozvani predavač, prof. dr. Stjepan Lice održao je predavanje pod naslovom ”Živjeti u Kristu” prikazujući na primjeru vlastitog života sve probleme i napasti kojima su izložene današnje obitelji. Na to iscrpno i poučno izlaganje nadovezala se i njegova supruga, gospođa Ružica i iznijela par lijepih misli. Svojim pozdravom i blagoslovom, sisački biskup mons. Vlado Košić dodatno je uveličao susret i također naglasio važnost obitelji.

Susret je završio zajedničkim obiteljskim druženjem u Pastoralnom centru. Svi zajedno oduševili smo se neformalnom atmosferom u kojoj smo dalje nastavili pričati i družiti se s našim biskupom mons. Vladom Košićem, predavačima te ostalim uzvanicima.

Đurđica Brlić

Pin It on Pinterest