14. svi 2015.

Drugi koncert u sezoni 2015. ciklusa koncerata “Prijatelji za Prijatelje” Biskupijske zaklade “Fra Bonifacije Ivan Pavletić” održan je u srijedu 13. svibnja u atriju sisačkog Velikog Kaptola. Pod nazivom „Klape za prijatelje” nastupile su klape Kolapjani, Kolapjanke i Škrlet te ženski vokalni ansambli Lađarice i SiDone.

Uz brojne prijatelje Zaklade, koncertu su nazočili sisački biskup Vlado Košić, kancelar Biskupije mons. Marko Cvitkušić i ravnatelj Zaklade dr. Domagoj Mosler koji je na početku pozdravio izvođače i goste istaknuvši kako je cilj ovog koncerta kršćansko davanje u kojem se kroz Zakladu pomaže potrebitim studentima kako bi ostvarili svoje talente. Organizatorica koncerta Tihana Herceg Ivšić predstavila je publici izvođače, te progovorila o ljepoti klapskog izričaja.

Na kraju koncerta nazočnima se obratio i biskup Košić posebno zahvalivši izvođačima na pjesmi koju su poklonili s ljubavlju.

Sljedeći koncert u ciklusu „Prijateljski zvuci tamburice” održat će se u utorak 2. lipnja u atriju Velikog Kaptola u Sisku, a nastupa Tamburaški orkestar HRT-a, te solisti Tihana Herceg Ivšić i Miroslav Živković.

 

 

 

Pin It on Pinterest