19. kol 2012.

Katedralna župa Uzvišenja Svetog Križa u Sisku svečano se, u nedjelju 19. kolovoza, oprostila od svoga župnika mons. Antuna Sentea, župnog vikara vlč. Mate Malekinušića i supsidijara vlč. Marija Stjepana Šikića. Nakon misnog slavlja koje je predvodio mons. Sente, održan je prigodan program u dvorištu katedralne župe kojim su se župljani i brojni vjernici grada Siska zahvalili svoj trojici za duhovnu skrb i materijalni napredak ove župe. Uz župljane, riječi zahvale uputili su župnik u miru preč. Alojzije Petranović i sisački paroh u miru protojerej stavrofor Petar Olujić, koji je zahvalio prije svega mons. Senteu na prijateljskom odnosu i promicanju ekumenizma između katoličkih i pravoslavnih vjernika grada Siska.

U svom govoru opraštajući se od kako je rekao „svojih Siščana“ mons. Sente je istaknuo da su možda upravo riječi „moji dragi Sisčani“ i tajna njegova uspjeha, te kako je dolaskom u Sisak želio biti Siščanin i tako je i prihvaćen. „Hvala na svakoj kavi, ručku, stisnutoj ruci i pogledu obasjanom radošću, daru. Posebno hvala svima vama djeco, mladi, iskusni i stariji što ste i večeras ispunili ovaj naš pastoralni centar, te po ne znam koji put opravdali njegovo uređenje kao i pokazali kako smo mi vjernici dio ovog Grada koji svojim aktivnostima otkrivamo pravu lijepu sliku Siska. Na kraju još jednom hvala svima što ste kamenčić svoje ljubavi ugradili u mozaik mojeg, našeg svećeništva. Neka vas dobri Bog čuva i blagoslovi“, rekao je na kraju mons. Sente.

Nakon pet godina službovanja u Sisku mons. Sente odlazi na novu službu župnika župe sv. Barbare u zagrebačkom Vrapču, vlč. Mato Malekinušić  odlazi na službu župnog vikara u sisačkoj župi sv. Kvirina, a vlč. Šikić imenovan je upraviteljem župe sv. Martina u Martinskoj Vesi.

Osim u katedralnoj župi vjernici su se od svojih svećenika, koji odlaze na nove službe, oprostili na još  desetak župa Sisačke biskupije.

Pin It on Pinterest