16. pro 2012.

Jubilarni 10. adventski koncert zborova mladih Sisačke biskupije održan je u subotu 15. prosinca u crkvi sv. Kvirina u Sisku. Ovogodišnji koncert, koji je održan u organizaciji Ureda za pastoral mladih Sisačke biskupije i župe sv. Kvirina okupio je pet zborova s oko stotinu i pedeset mladih, koji su tom prigodom izveli tradicionalne adventske pjesme s mladenačkim aranžmanima, te suvremene duhovne pjesme od kojih su neke i autorske. Ovaj sada tradicionalni godišnji koncert prvi put se održao 2002. godine na inicijativu nekoliko zborova mladih tadašnjeg Sisačkog dekanata, a tijekom godina prerastao je te granice, da bi nakon uspostave Sisačke biskupije, počeo okupljati zborove s područja cijele Biskupije. Od samih početaka koncert je imao i humanitarni karakter tako da su se dobrovoljni prilozi prikupljeni na koncertu darivali za rad i djelovanje Caritasa, prvo onoga župe sv. Kvirina, a kasnije  Caritasa Sisačke biskupije.

Ovogodišnjem koncertu prethodilo je i svečano misno slavlje koje je za okupljene mlade predvodio povjerenik za pastoral mladih Sisačke biskupije vlč. Branko Koretić u zajedništvu sa župnim vikarom župe Majke Božje Snježne iz Kutine Damirom Cekovićem. Vlč. Koretić mladima se obratio i na početku samog koncerta ističući i hvaleći požrtvovnost i trud koje su mladi uložili u koncert, ali i za pripremu SHKM u Sisku. Prije svojih nastupa predstavnici svakog zbora iznijeli su kratak osvrt na Susret u Sisku, a  jednoglasni je zaključak bio da je on obilježio živote mladih i cijele zajednice u vremenu do Susreta, ali i ostavio trajni trag za budućnost.

Nastupili su zborovi mladih: župe Majke Božje Snježne iz Kutine, katedralne župe u Sisku, župe Pohoda BDM u Sisku, zbor mladih župe Svetog Kvirina u Sisku, te zbor mladih župe Svetog Lovre iz Petrinje.

Nakon koncerta druženje mladih nastavljeno je u Pastoralnom centru župe sv. Kvirina,  koje je za zboraše pripremio domaći župnik mons. Zdravko Novak sa svojim župljanima.

Fotogalerija

Pin It on Pinterest