25. srp 2013.

Od 19. do 23. srpnja 2013. osmero mladih iz župa Kutina i Osekovo uživo su iskusili činjenicu da je Kristova Crkva sveopća, da je zajednica u kojoj svatko ima mjesta i ulogu za istinsko življenje evanđeoske poruke nadilazeći sve granice, pa i jezične.

Pater Mariano Passerini, pozvao ih je da iskuse bogatstvo vjere na međunarodnoj razni, sudjelovanjem na duhovnoj obnovi u Saronnu, gradu smještenom u Sjevernoj Italiji, nedaleko Milana, gdje je p. Luigi Monti osnovao Družbu Sinova Bezgrješne i koje je Gospodin pozvao da marijansku duhovnost donesu u našu domovinu. Družili su se s braćom u vjeri iz Poljske i Italije i kroz riječ, koju im je izrekao sam general Družbe, brat Ruggero i organizator susreta brat Corrado, posjetili su mjesta, vezana uz život utemeljitelja i sadašnjeg djelovanja Družbe, jedinstveno svetište jaslica, bogati muzej, u kojemu su naišli i na dokumente starije od sto godina o našem sumještaninu iz Zbjegovače, bratu Bonifaciju Pavletiću. Ovaj put omogućio je župnik, vlč. Nedjeljko Pišković i velikodušno pribavio kombi.

Radost, pjesma i igra, koje su uz ponuđena razmišljanja, osobni rad i rad u skupinama, ispunili ovo vrijeme zajedništva, neizbrisive su karakteristike, koje – kako su sami izrazili – žele prenijeti u svoje župe, svoju Biskupiju i duhovno bogatstvo koje su osobno doživjeli, prenijeti na vršnjake u svojoj sredini, ali su pokazali spremnost i radost biti i sami domaćini  drugima. Želja im je da ovaj početak preraste u istinski odgovor u Godini vjere na papin poziv na obnovu vjere, koji ovih dana tako snažno upućuje i računa s mladima, dok ne oklijeva izraziti koliko povjerenje stavlja u njih.

(DP)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest