25. pro 2018.

Ispred župne crkve sv. Lovre članovi Marijine legije su na Badnjak izveli glazbeno-scenski prikaz Isusova rođenja pod nazivom Josipove zbilje i snovi. Naglasak ovogodišnjeg prikaza bio je život sv. Josipa koji je u Svetom pismu spomenut svega nekoliko puta, a tako je važan u povijesti spasenja. U prikazu se spominje i 1687. kada je Hrvatski sabor izabrao sv. Josipa za zaštitnika hrvatskog naroda. Na taj način se želi promovirati pobožnost sv. Josipu.

Tekst je napisao vjeroučitelj Vlado Sučec voditelj Marijine legije za Sisačku biskupiju koji je i uvježbao osamdesetak glumaca.

Isusa je uprizorio 11-mjesečni Gabrijel Marković, sin Darija i Klare Marković. Josipa je uprizorio Bruno Marjanović dok je u ulozi Marije bila njegova supruga Katarina, svi članovi Marijine legije.

Nakon prikaza okupljenim gledateljima, kojih je bilo nekoliko stotina, obratio se kapelan Hrvoje Zovko koji je rekao: „Čovjek 21. stoljeća je vizaulni tip i ovaj prikaz je u tom smislu bio najbolja propovijed. Čestitam glumcima na trudu i angažmanu. Cilj je da vama i vašim obiteljima Isusovo rođenje učini opipljivim. Neka vas sve blagoslovi dobri Bog i neka naše obitelji postanu rasadište mira i ljubavi. Sretan Božić svima i Bog vas blagoslovio“, poručio je vlč. Zovko.

Nakon prikaza održan je koncert banda Marijine legije Kraljica od Sabe.

(Marin Fran/Portal53)

Pin It on Pinterest