27. pro 2021.

Božić je ove godine bio jako radostan u župi bl. Alojzija Stepinca u Budaševu. Povorka sudionika u prikazu živih jaslica krenula je u procesiji na svetu misu koju je predslavio domaći župnik vlč. Krešimir Bulić, a pjevao je župni zbor vođeni  Željkom Birač .

Nakon svete mise ovogodišnji prvopričesnici uz pomoć svoje voditeljice Katarine Ralbovski zajedno s čitačima koje vodi Romina Tominac uprizorili su Rođenje Isusovo kroz scenski prikaz u kojem je sudjelovalo 22 vjeroučenika. Bio je to zaista veličanstven vrhunac radosnog iščekivanja Božića na koji su se cijelo došašće pripremali.

Dolazak na zornice za neke prvopričesnike, krizmanike i mlađe uopće nije bio problem, Oko petnaestak djece je dolazilo na zornice, mnogi od njih svaki dan! Bili su zaista poticaj i odraslima,  osobito kad su svaki dan pjevala: Srca gore, evo zore!  Zornice, koje su bile u mraku sa svijećama podsjećajući nas na iščekivanje pravoga Svjetla Isusa Krista, osobito su bile privlačne i djeci. Nakon zornice bilo je druženja u pastoralnoj dvorani uz doručak, igru, a nije izostalo ni prijateljsko pomaganje velikih manjima oko školske zadaće, a prije 8 sati krenuli bi s blagoslovom u školu. Cijelo došašće je bilo radosno iščekivanje Božića, pripremali su sve što će biti potrebno za prikaz Živih jaslica. Spremno su se uključili i roditelji prvopričesnika i doista radost i milost Božja nije izostala.

Pin It on Pinterest