26. lip 2013.

Odlukom sisačkog biskupa Vlade Košića, došlo je do sljedećih imenovanja, premještaja i razrješenja u Sisačkoj biskupiji.

Ivica Mađer razriješen je službe župnika katedralne župe Uzvišenja sv. Križa u Sisku i imenovan župnikom župa sv. Ivana Nepomuka u Glina, sv. Ilije proroka u Maji i Ranjenog Isusa u Maloj Solini. Marijan Koren razriješen je službe župnika župe Uzvišenja sv. Križa u Križu i imenovan župnikom katedralne župe Uzvišenja sv. Križa u Sisku.

Marko Karača razriješen je službe župnika župe sv. Antuna Padovanskog u Voloderu  službe dekana Kutinskog dekanata i imenovan župnikom župe Uzvišenja sv. Križa u Križu.

Nikola Majcen razriješen je službe župnika župe bl. Alojzija Stepinca u Budaševu , službe povjerenika za pastoral pokreta, zajednica i udruga u Sisačkoj  biskupiji i imenovan župnikom župe sv. Antuna Padovanskog u Voloderu i duhovnikom Zajednice bračnih susreta u Sisačkoj biskupiji. Krešimir Bulić (Zagreb-Petruševac) inkardiniran je u Sisačku biskupiju i imenovan župnikom župe bl. Alojzija Stepinca u Budaševu i povjerenikom za pastoral pokreta, zajednica i udruga Sisačke biskupije.

Alfred Kolić razriješen je dužnosti župnika župe sv. Ivana Nepomuka u Glinu, sv. Ilije proroka u Maji i Ranjenog Isusa u Maloj Solini, razriješen je službe dekana Glinskog dekanata, člana Prezbiterskog vijeća i na vlastitu molbu ekskardiniran iz Sisačke biskupije i inkardiniran u Zagrebačku nadbiskupiju.

Blahomir Blagoš Prucha razriješen je službe upravitelja župe sv. Katarine u Komarevu i imenovan subsidijarom u župi Pohoda BDM u Sisku. Božidar Pinjuh upravitelj župe sv. Marije Magdalene u Sunji, imenovan je privremenim upraviteljem župe sv. Katarine u Komarevu.

Tomislav Kolar razriješen je službe župnog vikara u župi Pohoda BDM u Sisku i imenovan župnim vikarom u župi Sv. Kvirina u Sisku. Ivan Magdić SMM (Zagreb-Blato) imenovan je duhovnim pomoćnikom u župi sv. Ivana Krstitelja u Gornjoj Jelenskoj.

Mato Draganović župnik u Popovači, imenovan je povjerenikom za novu evangelizaciju i župnu katehezu u Sisačkoj biskupiji .

Fra Ivica Petanjak OFMCap (Rijeka) imenovan je predsjednikom Upravnog vijeća biskupijske Zaklade za gradnju župne crkve Našašća sv. Križa u Zrinu. Dragutin Papić, župnik u Kutini i arhiđakon Zrinsko-gorskog arhiđakonata, imenovan je članom Upravnog vijeća biskupijske Zaklade za gradnju crkve u Zrinu. Stjepan Filipec, župnik u Divuši, imenovan je članom Upravnog vijeća biskupijske Zaklade za gradnju crkve u Zrinu.  Ivan Jukić (Drenje) imenovan je članom Upravnog vijeća biskupijske Zaklade za gradnju crkve u Zrinu. Damir Borovčak (Zagreb) imenovan je članom Upravnog vijeća biskupijske Zaklade za gradnju crkve u Zrinu. Nikola Kristić (Zagreb) imenovan je članom Upravnog vijeća biskupijske Zaklade za gradnju crkve u Zrinu. Mr. Ante Milinović (Zagreb) imenovan je članom Upravnog vijeća biskupijske Zaklade za gradnju crkve u Zrinu. Ivica Petanjak (Osijek) imenovan je članom Upravnog vijeća biskupijske Zaklade za gradnju crkve u Zrinu. Matija Petanjak (Zagreb) imenovan je članom Upravnog vijeća biskupijske Zaklade za gradnju crkve u Zrinu. Pavle Petanjak (Osijek) imenovan je članom Upravnog vijeća biskupijske Zaklade za gradnju crkve u Zrinu. Stipo Zorbaz (Drenje), imenovan je članom Upravnog vijeća biskupijske Zaklade za gradnju crkve u Zrinu.

Valentina Kanić (Ivanić-Grad) razriješena je službe voditeljice Ureda za promicanje socijalnog nauka Crkve u Sisačkoj biskupiji. Marijana Petir (Mustafina Klada) imenovana je voditeljicom Ureda za promicanje socijalnog nauka Crkve u Sisačkoj biskupiji.

Ankica Potkonjak (Sisak) razriješena je dužnosti člana Upravnog vijeća Caritasa Sisačke biskupije.  Kornelija Marović (Sisak) razriješena je dužnosti blagajnice Caritasa Sisačke biskupije i imenovana članom Upravnog vijeća Caritasa.

Pin It on Pinterest