3. ožu 2012.

Na nedjeljnoj podnevnoj svetoj misi 4. ožujka, koju je u župnoj crkvi Sv. Bartola u Hrastovici predvodio i propovijedao biskup sisački Vlado Košić, pročitan je njegov najnoviji dekret. Zbog bolesti razriješen je upravitelj župe fra Petar Žagar, a u suglasnosti s fra Željkom Železnikom, provincijalom Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu, za novog upravitelja župe imenovan je fra Ivan Cvetković.

Fra P. Žagar i nadalje ostaje župnik Sv. Antuna Padovanskog u Čuntiću, a mladi svećenik I. Cvetković dobio je novu dužnost u Hrastovici, koju će obnašati istovremeno s upravljanjem novoosnovane župe Blaženog pape Ivana Pavla II., sa sjedištem u Ulici Gromova u Petrinji.

„Iskreno vam hvala. Oprostite ako nešto nije bilo kako ste očekivali” kazao je fra. P. Žagar, hrastovački župnik od lanjskog blagdana Sv. Bartola. Novi župnik zahvalio je biskupu na povjerenju i najavio kako će tijekom ožujka mise služiti od utorka do petka u 18 sati. Pobožnost Križnog puta uvodi se i petkom prije mise, do sada se Muka Isusova molila u Korizmi samo nedjeljom prije poldanje mise.

„ Od sviju u župi očekujem potporu i suradnju. Dolazi proljeće, ozelenit će priroda, prolistat će i ova župa” kazao je fra. I. Cvetković.

Biskup Vlado Košić rekao je da puno očekuje od novog župnika i ujedno izvijestio da je dobivena dozvola za gradnju dvorane, kao privremene kapele nove župe u Ulici Gromova br. 163. u Petrinji.

Tekst i fotografije: Antun Petračić/Portal53.hr

 

 

Pin It on Pinterest