6. tra 2021.

{youtube} y0wTw8fy4_g{/youtube}

Na Uskrsni ponedjeljak, 5. travnja, župa svetog Jure iz Radošića organizirala je komemoraciju za pale hrvatske branitelje s područja grada Kaštela i Kaštelanskog zaleđa. Program je započeo polaganjem vijenaca i molitvom na spomen obilježju poginulih hrvatskih branitelja smještenom na Malačkoj, a koju je predvodio sisački biskup Vlado Košić.

Nakon toga biskup je u župnoj crkvi sv. Jure slavio i sv. misu u zajedništvu s više svećenika i župnikom fra Dušanom Džimbegom koji je na početku sve pozdravio i podsjetio da se u Radošićima već 20 godina na Uskrsni ponedjeljak obilježava stradanje hrvatskih vojnika i civila u Kevinoj jami te prikazuje misa za poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

Biskupova homilija

Poslije mise na Kevinoj jami održana je i komemoracija s molitvom i blagoslovom koju je predvodio biskup Košić. Tamo je strijeljano i bačeno više stotina hrvatskih vojnika i civila u Drugom svjetskom ratu i poraću. Slavlju su bili nazočni i vijence položili i splitsko-dalmatinski župan g. Blaženko Boban, potpredsjednik Hrvatskog sabora g. Ante Sanader, hrvatski branitelji i mnogi vjernici, a pjevanje su predvodili članovi klape sv. Jurja. Na župnikov poziv župljani su kolektu s ove mise namijenili za Sisačku biskupiju stradalu u potresu.

Pin It on Pinterest