25. pro 2017.

Članovi Marijine legije izveli su, u nedjelju 24. prosinca, ispred župne crkve Sv. Lovre glazbeno-scenski prikaz Isusova rođenja pod nazivom Majka lijepe Radosti. Ove godine je kroz prikaz dijela života sv. Dominika ispričano kako je počelo moljenje krunice te njezina važnost u crkvi. Gledatelji su mogli vidjeti prikaz Betlehemu u noći kad se Krist rodio. Josip i Marija su tražili mjesto gdje će se roditi Isus, no mjesta nije bilo nigdje osim u spilji. Herod traži da ga ubije, a darove mu donose Sveta tri kralja.

Prikaz je i ove godine osmislio vjeroučitelj iz Prve osnovne škole Vlado Sučec te dugogodišnji voditelj i član zajednice. Josipa je uprizorio Kristijan Iđaković, Mariju je glumila Lucija Marjanović, Isusa je uprizorio tromjesečni Fran Hafer. Ponosni su bili otac Karlo i majka Ružica.

„Čast nam je što je Fran bio u ulozi Isusa. Ponosni smo na njega.“, rekla je majka Ružica. „Meni je drago što je glumio u predstavi. Bilo nam je lijepo. Nadamo se da će biti ovdje i iduće godine, ali u publici.“, rekao je nakon prikaza otac Karlo.

Nakon prikaza okupljenima se obratio đakon Ivan: „Poruka ovog svega večeras je radost. Često se ponavljala ta riječ. Hvala vam što ste nam večeras svima pružili tračak te radosti koja je prije više od dvije tisuće godina zasjala na svijetu. Svima vama ostalima želim da komadić te radosti ponesemo u svoje domove svojim bližnjima i da zaista Božić sutra bude jedan radostan trenutak. Hvala vam svima, hvala Legijo što ste nas obradovali.“

Pin It on Pinterest