2. svi 2016.

Šezdeset godina braka proslavili su u subotu 30. travnja u župnoj crkvi sv. Josipa Radnika Ivan i Katarina Kraljičković.

Okruženi svojim sinovima  Josipom  i Ivicom, snahama Lidijom i Tihanom, unucima:  Hrvojem, Lucijom, Ivom, Antonijom, Filipom, Stjepanom. Zahvalili su  Bogu na dugom bračnom suživotu  i bogatom obiteljskom zajedništvu.

Vjenčali su se 1956. godine u župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Sisku u kojoj su bili i kršteni, pričešćeni i krizmani. Cijeli svoj bračni život proživjeli su u Ivanovom rodnom Palanjku koji je danas filijala sisačke župe sv. Josipa Radnika. Cijela obitelj aktivna je u svim vjerskim i društvenim aktivnostima mjesta od pobožnosti, procesija i proslava do vatrogasaca, lovaca, vinara, sporta i seljačke tradicije ovoga kraja.

Misno slavlje predvodio je župnik i gvardijan fra Roko Bedalov ističući koliko blago u sebi nosi obiteljski život i koliko bogato iskustvo života nosi njegovanje obiteljskih i narodnih običaja i obiteljska druženja. Usporedio je toliki angažman i dugogodišnju redovitu aktivnost u vjerskom životu s evanđeoskim odlomkom „Vi ste sol zemlje i svjetlo svijeta“ zahvalivši im na suradnji sa svim župnicima i katehetama koji su dio njihova života i odgoja njihove djece i unučadi kojih se oni rado spominju i hvale ih nabrajajući ih po redu. Župnik je potaknuo osobito unuke slavljenika da po primjeru svojih djeda i bake planiraju i žive svoj obiteljski i bračni život te da imaju sjajne učitelje i primjer u tome.

Na završetku slavlja župnik fra Roko Bedalov zaželio je slavljenicima puno zdravlja i životnog mira te zahvalio što ni danas nijedno slavlje ili blagdan u Palanjku ne može proći bez njih unatoč starosti i mnogim bolestima a slavljenik Ivan mu je odgovorio i posvjedočio „a tko će ako nećemo mi!“ i time ponovno posvjedočio kako i koliko je odan svojoj obitelji, domovini, vjeri i Crkvi te kako je cijeli život svojim djelima to i živio.

R.B.

 

 

Pin It on Pinterest