17. svi 2021.

U subotu 15.svibnja obilježena je četvrta obljetnica Komicija Gospa snježna Petrinja. Svečano misno slavlje je u crkvi sv.Lovre u Petrinji služio sisački biskup Vlado Košić. U suslavlju su bili domaći župnik vlč.Josip Samaržija i kapelan vlč. Igor Borić, župnik iz Gornjeg Viduševca vlč.Nikola Majcen, te župnik iz Volodera vlč.Marijan Štingl.

Odazvali su se legionari iz cijele biskupije. Biskup Košić je na početku čestitao legionarima na osnutku Komicija 2017.godine. Također, zahvalio im je na svjedočanstvu vjere, na štovanju Marije, na pomaganju  bližnjima nakon potresa, na brizi za bližnje na apostolatu.

U svojoj je propovijedi podsjetio na život osnivača Marijine legije Franka Duffa. On je bio sudionik Drugog vatikanskog sabora te onaj koji je osnovao zajednicu Marijinih ljubitelja laika. Hijerarhija i laici čine Božji narod i jedni bez drugih ne mogu, istaknuo je biskup Košić: „U drugom smo danu devetnice Duhu svetom, pripravi za blagdan silaska Duha svetoga. Nadalje u Marijinom smo mjesecu, a prije dva dana je bio blagdan Gospe Fatimske. Čuli smo Božju riječ koja nas pokušava povesti putem svjetla, putem primanja Duha svetoga.

Frank Duff je naglasio kako vjernici laici imaju važno mjesto u crkvi. Svatko ima svoju ulogu i dužnost. Puno je više vjernika laika nego pripadnika hijerarhije. Mi smo svi jedno, jedan Božji narod, ali probuditi to da je svaki vjernik važan i da svaki vjernik ima posebnu zadaću apostolata to posebno čini Marijina legija. To je bio Frank Duff, vjernik laik. Radio je na tome da bi se apostolat zapalio u srcima vjernika, da je svatko pozvan svjedočiti svoju vjeru i po primjeru Blažene Djevice Marije širiti Božje kraljevstvo.

Govoreći o molitvi biskup je naglasio kako je od molitve na razne nakane kada smo u potrebi, važnija molitva da nam Bog pošalje Duha svetoga.

Misno slavlje je pjesmom animirao zbor Marijine legije.

Pin It on Pinterest