13. lis 2014.

Drugu godinu djelovanja i početak nove školske godine proslavila je u nedjelju 12. listopada Zajednica „Vjera i svjetlo“, pokret koji okuplja osobe s intelektualnim teškoćama, svečanim misnim slavljem koje je u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku predvodio sisački biskup Vlado Košić.

Misi je je prethodilo druženje zajednice u Pastoralnom centru katedralne župe, gdje se zajedno molilo, pjevalo i razgovaralo, te pripremalo za misu kao vrhunac susreta.

Uz pedesetak članova zajednice slavlju je nazočila povjerenica za pastoral osoba s invaliditetom gđa Željka Šemper i voditeljica sisačke zajednice prof. Vida Bašić.

Nakon pročitanog Evanđelja članovi zajednice izveli su kroz scenski nastup prispodobu o kraljevoj gozbi, približavajući na taj način svima riječ Božju, a u slavlju su aktivno sudjelovali i kroz pjesmu, čitanja i ministriranje.

Govoreći o pročitanom i prikazanom Evanđelju s prispodobom o kraljevoj gozbi, te svadbenom ruhu iz prispodobe koje su morali imati oni koji su dolazili u svadbenu dvoranu, biskup je istaknuo kako ipak Isus ne pita kakvu mi vanjsku haljinu nosimo nego sto je u našem srcu, to znači “svadbeno ruho”.

„On vidi u našu dušu i onda nas pita volimo li ga. Ako to svi mi možemo reći, onda imamo taj uvjet svadbenog ruha, da možemo biti s njime na svadbi, na ovoj euharistiji. To je taj stol-oltar koji nam je prostro sam Bog i dao nam svoga Sina da on bude s nama. Za to nam je potrebna ljubav u srcu, dobrota, zajedništvo, međusobno praštanje i otvorenost da prihvaćamo jedni druge. Probudimo zato u sebi ljubav prema Bogu, ljubav jednih prema drugima, kako bismo bili sposobni i radosni u ovom zajedništvu s Gospodinom, te molimo ga za sve naše potrebe“, poručio je biskup okupljenima.

Na kraju slavlja napravljena je i zajednička fotografija svih okupljenih, a druženje je nastavljeno u Pastoralnom centru gdje je održano čestitanje rođendana svima koji su ga slavili ovih ljetnih mjeseci dok susreta nije bilo. Odsada, redoviti susreti sisačke zajednice održavat će se svake druge nedjelje u mjesecu.

Pin It on Pinterest