26. velj 2013.

Župa Lasinja organizirala u subotu 23. veljače duhovnu obnovu za mlade na kojoj su prisustvovali mladih iz  župa Pokupsko- vukomeričkog dekanata. Mladi su dobili priliku poslušati iz prve ruke razmišljanja i poruke don Damira Stojića, studenskog kapelana Zagrebačke nadbiskupije.

Misao vodilja ove duhovne obnove i pojedinačnog preispitivanja svakog od sudionika bila je: “Kako doći do spasenja? Koji je pravi put? Pozvani smo pronaći taj put uz smjernice koje nam daje Biblija i Crkva te djelovat tako da krajnji cilj ostvarimo.“

Don Damir je u razmišljanjima i primjerima na prvoj, drugoj, trećoj, četvrtoj i šestoj Božjoj zapovijedi prikazao kako mladić i djevojka treba živjeti i svjedočiti svoju vjeru, što nije lako u današnjem svijetu. Je li Bog jedini kojega štujemo? Je li odlazak na svetu misu nedjeljom slavljenje Boga ili navika? Poštujemo li one koji su nam dali život- oca  i majku?

Poštujemo li sebe i druge oko sebe? – sve su to pitanja koja su razmatrana i na koja se pokušavalo dati odgovor te donijeti neke nove odluke u cilju duhovne obnove i napretka. Kroz brojne primjere iz svakodnevnog života, te iz trenutnih aktualnih pitanja poput zdravstvenog odgoja i pobačaja vlč. Stojić poslao je poruku koja nas poziva da budem aktivni Kršćani koji žive svoju vjeru svaki dan i u svim situacijama koje život nosi ohrabreni Božjom riječju.

Susret koji je protekao u pjesmi, zajedničkom druženju i razmišljanju, a završio je misnim slavljem.

(s. Terazija)

Pin It on Pinterest