20. svi 2013.

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na blagdan Duhova, u nedjelju 19.  svibnja, svečano misno slavlje u sisačkoj katedrali i tom prigodom podijelio sakrament svete potvrde devedeset i pet kandidata katedralne župe. U koncelebraciji bili su kancelar mons. Marko Cvitkušić, katedralni župnik vlč. Ivica Mađer i supsidijar katedralne župe vlč. Mario Stjepan Šikić.

U homiliji obraćajući se kandidatima za krizmu, biskup je između ostalog istaknuo da oni koji vjeruju u Krista uključuju se u Crkvu, zajednicu Isusovih učenika, po svetim sakramentima, a kojima je kruna upravo sakrament svete potvrde. “Evo vi ste već primili krštenje, ispovijed i pričest, ali tek sveta potvrda, sakrament Duha Svetoga, uvodi vas u puninu zajedništva vjere. Sada ćete započeti svoj kršćanski život, a ne završiti. Zato vas hrabrim dragi mladi da izberete put Isusa Krista za čitav život. Sve više osjećam da nije lako biti kršćanin. Čak bih mogao reći da je to vrlo teška zadaća koju vi danas započinjete. Ali trebate plivati protiv struje, trebate biti hrabri, imati svoj stav kada će vam se drugi možda podsmjehivati i imati drugačije stavove, kada će se opirati vašem razmišljanju. Morat ćete
izdržati da budete svoji, da budete drugačiji, da budete hrabri u svom životu kojega vam pokazuje Isus Krist”, poručio je kandidatima biskup i na kraju pozvao na molitvu za mudrost, prvi dar Duha Svetoga.

Na kraju slavlja, koje je animirao župni zbor mladih, predstavnici krizmanika zahvalili su biskupu Košiću prigodnim riječima i cvijećem.

Pin It on Pinterest