6. stu 2013.

Večer uoči blagdana Svih svetih, u četvrtak 31. listopada 2013., u župi Pohoda Blažene Djevice Marije održao se drugi susret mladih Sisačko-katedralnog dekanata. Prvi susret održan je 13. rujna uoči blagdana Uzvišenja sv. Križa u Katedralnoj župi. Smisao je ovakvih susreta, koji se planiraju održati u svakoj župi dekanata, poticanje zajedništva; zajedništvo mladih unutar župe, kao i živost župe, kroz ovakve susrete raste i jača, a i mladi iz različitih župa dekanata na ovaj se način međusobno upoznaju i povezuju.

Susret u župi Pohoda BDM održan je pod geslom: Traži se katolik! Na samom početku vlč. Branko Koretić, povjerenik za pastoral mladih Sisačke biskupije, pozdravio je okupljene mlade, njih oko 150, a nakon uvodnog pozdrava uslijedio je duhoviti skeč koji je s krizmanicama uvježbala Tea Grubor. Skeč je na slikovit način prikazao kako su u životu često uz nas ljudi koji nam pomažu u svladavanju prepreka i poteškoća, ali i kako, s druge strane, u životu susrećemo i one koji se s nama poigravaju i koji se raduju svakom našem neuspjehu.

Kratka priča o čarobnom svjetlu poslužila je kao uvod u svjedočanstvo Borisa Đeferovića i njegovu priču o životu u tami i pronalasku izvora tog čudesnog svjetla Božje milosti. Borisova životna priča je priča koja nadahnjuje, a to je potvrdio i gromoglasan pljesak kojeg su mu mladi poklonili; bio je to pljesak za iskrenost, za hrabrost, pljesak za snagu i nadahnuće.

Nakon njegovog svjedočanstva uslijedilo je klanjanje koje je predvodio fra Matija Antun Mandić. Za vrijeme klanjanja pred Presveto su prinesene i sve molitve koje su mladi uputili Bogu na prvom dekanatskom susretu u rujnu.

Susret je pjesmom animirao dekanatski zbor u kojem se okupilo pedesetak mladih glasova pod vodstvom Filipa Štengla i Marija Šarića.

Nakon programa koji se održao u crkvi, mladi su druženje nastavili u pastoralnom centru uz čaj i vruće kestene koje je tijekom cijele večeri vrijedno pekao Marko Klarić.

N.M.

Pin It on Pinterest