19. lip 2022.

Na drugom danu četvrtog hrvatskog Mladifesta u subotu, 18. lipnja program je započeo razmatranjem kojeg je vodio velečasni Janko Lulić. Predstavljena je i zajednica Marijina legija koja se u Sisačkoj biskupiji u zadnjih petnaestak godina proširila  gotovo u svaku župu te su mladi legionari izveli predstavu pod nazivom Everything.

Potom je svjedočio Werner Ilić Hrvatski branitelj i umirovljeni časnik Hrvatske vojske. Čovjek koji je zajedno s prijateljem Martinom Cruicshankom preveslao atlanski ocean u dužini od 5.500 kilometara. Svoje svjedočanstvo dao je i autor knjige „Ti si svjedok“ Zlatko Krznarić. Vozač je po struci i još se uvijek bavi prijevozom trupaca te je iskrenost dirnula prisutna srca.

Katehezu drugoga dan držao je don Ivan Terze svećenik salezijanac koji kroz oratorij ima bogato iskustvo rada s mladima, a molitvu krunice predmolila je časna sestra Danijela Anić, povjerenica za osobe posvećenog života u Sisačkoj biskupiji.

Misno slavlje služio je Mons. Vjekoslav Huzjak biskup bjelovarsko-križevački. U svojoj je propovijedi govoreći o svetopisamskom tekstu, u kojem Isus poziva da se ne zgrće varavo zemaljsko bogatstvo, rekao u čemu je prava sreća: „Sreća nije u tome što ja imam nego što ja jesam. Tu je prilika našega života. Sreća je u tome što mi nosimo u sebi. To što nosimo u sebi možemo dati drugima.“

Razmatranje tijekom čašćenja križa držao je velečasni Ivan Grbešić, a večer je završila glazbeno-scenskim prikazom Isusove muke i uskrsnuća pod nazivom „Da nisi i ti učenik toga čovjeka?“ kojeg su pripremili članovi Marijine legije pod vodstvom predsjednika komicija Gospa Snježna Vlade Sučeca.

Na kraju večeri je domaći župnik velečasni Marijan Štingl zahvalio zajednici na izvedbi ovog, kako je rekao, duhovnog spektakla.

Pin It on Pinterest