26. srp 2023.

U nedjelju, 23. srpnja župa Donja Kupčina svečano je proslavila svetkovinu svoje nebeske zaštitnice sv. Marije Magdalene. Misno slavlje predvodio je mons. Marko Cvitkušić u zajedništvu s domaćim župnikom Mladenom Vidakom, a posluživao je stalni đakon Željko Kovačević.

Po propovjednikovim riječima u sv. Mariji Magdaleni štujemo Gospodinovu učenicu, onu Magdalenu što je stajala pod njegovim križem, o čemu govore svi evanđelisti, i onu koja je prva vidjela Uskrsloga te postala blagovjesnicom njegova uskrsnuća.

Potom je propovjednik ustvrdio da je pravo da štujemo ovu sveticu i od nje naučimo onu djelotvornu ljubav prema Isusu. Ona je uz Gospodina pod križem, kad su ga gotovo svi ostavili, zato je postala tip vjernoga Isusova učenika, kakav bi trebao biti svaki Kristov sljedbenik.

Propovjednik je poručio da je poruka Magdaleninog kršćanskog života i ispovijedanja vjere aktualna za nas kršćane u ovom vremenu. Svojim stavovima i dubokim kršćanskim življenjem vjere ona se nije bojala jasno i odlučno poručiti svojim suvremenicima da je Krist, Otkupitelj i Spasitelj čovječanstva i da nema ni jednoga drugoga imena pod nebom po kojemu bi se mogli spasiti.

Odlučno se borilaprotiv ravnodušnosti i neodlučnosti s obzirom na Isusa Krista i vjeru. Kad se radi o Božjem zakonu i ljubavi prema Isusu, ona je neustrašiva: odlučno živi Božje zapovijedi i svojim životom svjedočiti njegovu ljubav. Primjer nam je ostavila da i mi tako činimo.

Na kraju je domaći župnik Vidak zahvalio vjerničkom puku na dolasku na tjednu duhovnu pripravu kao i svima koju su pomogli da se svetkovina župe dostojansveno proslavi.

Pin It on Pinterest