27. lis 2021.

U Dječjem vrtiću Svete Marije Magdalene mjesec rujan i listopad obogatili smo raznovrsnim aktivnostima, prije svega stvarali smo sigurno i ugodno ozračje za prilagodbu nove djece. Sva su se djeca uspješno prilagodila novome okruženju i novim uvjetima života koje im vrtić pruža. Rujan i listopad donijeli su i brojne poticaje povezane s promjenama u prirodi. Ti poticaji iz prirode i okruženja snažno pobuđuju zanimanje djece.

Kroz razne aktivnosti i sadržaje nastojali smo stvoriti materijalno i socijalno okruženje koje pomaže razvoju djeteta i njegovim potrebama za istraživanjem i igrom. Sve te aktivnosti protkane su doživljajem bogatstva i različitosti plodova koje nam donosi jesen i važnosti čovjeka da cijeni i sačuva to bogatstvo.Djeci su na njima prihvatljiv i zanimljiv način približeni običaji vezani uz kruh i plodove zemlje kao i druge Božje darove.

Osobito je lijepo bilo kako su se djeca kroz sklop aktivnosti  „Od zrna do kruha“ upoznavala s nastajanjem pekarskih proizvoda i sve to doživjela.

U našoj Biskupiji nova pastoralna godina posvećena je Božjoj riječi. Zbog toga smo u našem vrtiću formirali „Biblijski kutić“ u kojem smo sve ove doživljaje vezane uz razna stvorenja i poticaje iz prirode usmjeravali prema odnosu sa Stvoriteljem.

Cilj nam je bio probuditi kod djece zahvalnost prema Bogu Stvoritelju upućujući ih na važnost kruha kao onoga koji hrani život i potrebe međusobne solidarnosti s onima koji ga nemaju.

Zahvalnost je nešto najljepše što čovjek ima i ona se vježba od najranijih dana. Izražavanje zahvalnosti kod djece pobuđivali smo istraživačkim, umjetničkim, životno-praktičnim, radnim, glazbenim, likovnim, scenskim i vjerskim sadržajima i igrama.

U srijedu 27. listopada sve te aktivnosti okrunjene su proslavom Dana zahvalnosti za kruh i plodove zemlje. Uz pjesmu, molitvu i recitacije djeca su zahvalila Bogu na svemu što nam je darovano. Naš župnik preč. Dragutin Papić jednostavnim i toplim riječima potaknuo nas je na molitvu i zahvalu dragome Bogu te je blagoslovio sve proizvode i plodove zemlje.

Nakon zahvale i blagoslova nastavili smo radosno druženje i blagovanje.

Zahvaljujemo roditeljima koji su se angažirali te zajedno sa svojom djecom pripremili kod kuće krušne proizvode i kolačiće te nam ih dostavili u vrtić. Svi su se zaista iskazali i zaslužili samo pohvale!

Pin It on Pinterest