30. lis 2021.

Sisački biskup Vlado Košić krstio je u subotu, 30. listopada u župnoj crkvi sv. Mihaela ark. u Velikoj Ludini, Josipa peto dijete u obitelji Ane i Marina Lidmila. Na podjeli sakramenta krštenja sudjelovao je i domaći župnik vlč. Mato Sukalić.

Nakon Službe Riječi okupljenima se obratio biskup Košić istaknuvši da pročitana Božja Riječ govori kako se krštenjem svi po Duhu Božjem uključujemo u tijelo Kristovo. „To je Crkva, vidljivo zajedništvo vjernika te time i predznačujemo samoga Krista koji je uskrsnuo i živ je na ovom svijetu upravo po nama, našem svjedočanstvu i vjeri. Ta vjera treba rasti, ali je treba prvo i započeti živjeti. Taj početak je krštenje. To je kao kada se zapali svijeća, ona gori sve jače i jače, a da bi sve više i više obasjavala naš život. Molimo zato Gospodina da ovo dijete primi u zajedništvo Isusovih učenika i da po ovom sakramentu postane dijete Božje“, poručio je biskup.

Izrazivši veliku radost i čestitavši roditeljima, kumovima i župnoj zajednici, biskup je rekao kako mu je ovo treće ovakvo kršenje u ovom mjesecu jer je u župi Martinska Ves krstio peto dijete, a u župi Posavski Bregi osmo dijete u obitelji. „To je znak, doduše rijedak, da roditelji poštuju život i da nisu sebični. To je nekako i značenje onog što se pokazuje u ovakvim primjerima i zato mi kao Crkva željeli bi da bude čim više ovakvih obitelji i da one ne budu iznimka“, rekao je biskup i na kraju pozvao sve okupljene da podrže i pomognu sve one mlade obitelji koje mogu i žele imati više djece.

Na kraju biskup je uručio roditeljima prigodne darove Biskupije.

Pin It on Pinterest