Čestitka biskupa Košića nadbiskupu Kutleši na primanju palija

Poštovani i dragi nadbiskupe i metropolita zagrebački Dražene, u ime naše Zagrebačke crkvene pokrajine čestitam Ti na primljenom paliju.

Palij je znak pastirske službe nadbiskupa stoga Ti želim da tu službu vršiš na radost svećenika, redovnika, redovnica i Božjeg naroda te na vlastito posvećenje.

Neka Te nadahnjuje i vodi svojim primjerom i zagovorom naš sveti blaženik Alojzije Stepinac čiju smo danas 25. obljetnicu beatifikacije upravo proslavili.

On je bio čovjek savjesti i pouzdanja u Boga, kako ga je nedavno opisao naš kardinal Josip Bozanić. Neka i Tebe, koji si uzeo isti moto svoje biskupske službe – a to je: „U tebe se, Gospodine, uzdam!“ – vodi čista savjest i pouzdanje u Boga koji svojih ne ostavlja.

Također blaženog Alojzija resila je borba za istinu i pravednost te hrabrost kojom se odupirao lažima i nepravdama. I Ti hrabro vodi Zagrebačku nadbiskupiju i našu Metropoliju da se sve više ostvaruje u našem narodu istina i pravednost.

Naš je sveti Blaženik neizmjerno ljubio Crkvu i naš hrvatski narod. Znajući da si i Ti, Nadbiskupe i naše Metropolita, čovjek koji ljubi Crkvu i svoj narod, slijedi svijetli lik blaženog Alojzija! Neka Te on zagovara i štiti u Tvojoj odgovornoj službi na korist Katoličke crkve i hrvatskoga puka!

Bl. Alojzije pouzdavao se u B. Djevicu Mariju kojoj se rado molio i kojoj je hodočastio. Neka i Tebe ona koju pjesnik nazva „Duša duše hrvatske“ zagovara i brani!

Živio nam i čestitam!

Pin It on Pinterest