19. pro 2020.

U ovo vrijeme realnih poteškoća, kao i razumljivog ljudskog straha i neizvjesnosti, uzrokovanih izvanrednim okolnostima uslijed epidemije koronavirusa, kada su se životi svih ljudi na svijetu drastično promijenili, logičan slijed je, između ostaloga, povećanje potreba za osnovnim životnim potrepštinama.

Nije nova vijest da su u Župi Uzvišenja Svetog Križa u Križu, volonteri Župnog Caritasa, predvođeni voditeljicom Slavicom Gavran Tadić, vođeni plemenitom željom da uvijek i neumorno daju svoj doprinos u prepoznavanju najpotrebitijih i najranjivijih osoba, koje često zbog svoje samozatajnosti ostanu prepuštene same sebi, na marginama društva.

Tu tužnu spoznaju ublažavaju udruživanjem snaga usmjerenih na prikupljanje pomoći za darivanje siromašnih samaca, obitelji i djece, čime im nastoje uljepšati blagdan Rođenja našega Spasitelja, Isusa Krista.

Svesrdan je to rad na prikupljanju i dijeljenju, u čemu im punu podršku daju, kako Župnik Vlč. Božo Pinjuh, tako i Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić, svaki u granicama svojih mogućnosti i nadležnosti.

Osobito treba istaknuti i sve župljane, ljude dobroga srca, koji brižno i s puno ljubavi, omogućuju rad Župnog Caritasa, ne samo u ovo predblagdansko vrijeme, nego i tijekom cijele godine.

Caritas je ljubav, a ljubav pokazujemo upravo brigom  o onima koji se teško nose s nevoljama svakodnevnog življenja. Stoga, neka nam nikada ne dosadi ponavljanje poruke iz pisma župnika Vlč. Bože Pinjuha -“onoga dana kad više ne budemo gorjeli od ljubavi, drugi će umirati od hladnoće”!.

Velika zahvala svim dobročiniteljima iz Župe Uzvišenja Svetog Križa, Križ i šire! Čestit i blagoslovljen Božić i sretna Nova 2021. godina, svim ljudima dobre volje!

Lidija Bahlen

 

Pin It on Pinterest