12. tra 2013.

Caritas Sisačke Biskupije uz pomoć Hrvatskog Caritasa i uz koordinaciju s Gradskim društvom Crvenog križa Sisak već drugi tjedan za redom skrbi za potrebite obitelji pogođene poplavama, kao i za volontere koji  danonoćno rade na učvršćivanju nasipa u obrani sisačkog područja.

Tijekom prvog tjedna travnja najteže je bilo u sisačkim prigradskim župama Odra i Sela gdje je poplavljeno stotinjak kuća, a volonteri Caritasa su u nekoliko dana podijelili potrebitima tristotinjak paketa hrane, te oko stotinu i pedeset toplih obroka za volontere. Osim u hrani Caritas je pomogao i u gorivu za muljne pumpe kojima su spašavane kuće i gospodarske zgrade.

Nakon smirivanja voda na području retencije „Odransko polje“, u drugom tjednu travnja odvija se posebno složena situacija na području donje sisačke Posavine, župa Gušće, gdje je zbog prekomjernog punjenja retencije parka prirode „Lonjsko Polje“ došlo do popuštanja nasipa. Na ovom području uz dodatnih dvije stotine paketa hrane za volontere na nasipima, Caritas je zbog ugroženosti bunara pitke vode dostavio i iznimno velik broj paketa vode.

Caritas Biskupije, kao i župni Caritasi pružat će i dalje pomoć sve do potpune stabilizacije situacije, a obiteljima kojima je voda oštetila domove i u narednom vremenu.

 

 

Pin It on Pinterest