20. pro 2018.

Tradicionalni božićni ručak i susret sisačkoga biskupa Vlade Košića s korisnicima Caritasa održan je u četvrtak 20. prosinca u prostorijama biskupijskog Caritasa u Sisku. Na susretu su uz biskupa Košića i 160 stalnih korisnika pučke kuhinje sudjelovali generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, predstavnici Sisačko-moslavačke županije, donatori i volonteri.

Na početku sve okupljene pozdravila je ravnateljica Caritasa gđa Kristian Radić koja je podsjetila na brojne akcije koje su provedene u protekloj godini, posebno se osvrnuvši na projekt iz Europskog fonda za najpotrebitije (FEAD) „Caritasovi paketi radosti“ čija je vrijednost skoro pet milijuna kuna. Kako je istaknula, svrha projekta je širenje mreže socijalnih usluga u zajednici i pomoć osobama slabijeg imovinskog stanja te je u njega uključeno 2656 korisnika s područja cijele Biskupije koji će svaki mjesec, punih godinu dana, dobivati pakete s hranom i higijenskim potrepštinama. „Svjesni prilika u kojima živimo i radimo, nastojali smo ove godine pokucati na mnoga srca i poduzeti brojne akcije kako bi naša pomoć i briga za nepotrebnije bila što djelotvornija“, rekla je Radić posebno zahvalivši svim donatorima.

Čestitajući okupljenima svetkovinu Kristova rođenja biskup Košić je zahvalio svima koji su uključeni u rad Caritasa te su se posvetili ljudima u potrebi. „Caritas lat. znači ljubav, a upravo ljubavi nas Isus i uči. Zato blagdan njegova rođenja trebamo uvijek tako i slaviti, u ljubavi, miru zajedništvu i u dobroj volji. Želim da vam ovi blagdani Božića i Nove godine donesu mir i radost, te da svi postanemo osjetljivi jedni za druge i međusobne potrebe, a time i bolji ljudi“, poručio je okupljenima biskup.

Pin It on Pinterest