20. pro 2017.

Božićni ručak i susret sisačkoga biskupa Vlade Košića s korisnicima Caritasa i pučke kuhinje održan je u srijedu 20. prosinca u prostorijama Caritasa u Sisku.

Na susretu su uz biskupa Košića i korisnike sudjelovali i predsjednik Upravnog vijeća biskupijskog Caritasa mons. Franjo Ćuk, generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, ravnateljica Caritasa Kristina Radić, podpredsjednik Upravnog vijeća Caritasa vlč. Božo Pinjuh i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Grada Siska Goran Grgurač.

Na početku sve okupljene pozdravila je ravnateljica Caritasa gđa Radić, zahvalivši svim donatorima, a osobito onim malima koji od svojih skromnih primanja odvajaju za najpotrebnije.

Čestitajući okupljenima svetkovinu Kristova rođenja biskup Košić je podsjetio kako je Božić spomen na najveći mogući dar, to što se Bog sam darovao nama ljudima. „U ovom vremenu darivanja naša srca trebaju osobito biti otvorena za naše bližnje, one koji trebaju ne samo materijalnu pomoć već i našu ljubav, osmijeh, toplu riječ i blizinu. Baš to često zaboravljamo, a to je ono što svi možemo i moramo darovat. Svi smo pozvani da u ove predbožićne dane doživimo tu radost da se brinemo o našim bližnjima, a osobito onima u potrebi. Zahvaljujem našem Caritasu koji se zajedno sa svim dobročiniteljima brine o vama koji ste tu kao i svim potrebnima na području naše Biskupije“, poručio je biskup zaželjevši na kraju svim okupljenima blagoslovljen i miran Božić i novu 2018. godinu.

Pučka kuhinja trenutno svakodnevno skrbi za više od 170 korisnika od kojih su i brojne obitelji s djecom, dok je Caritas Biskupije za ovo božićno vrijeme pripremio i 2000 paketa s osnovnim namirnicama i higijenskim potrepštinama, za više od 4000 korisnika. Paketi su složeni iz artikala prikupljenih u predbožićnim akcijama te darova donatora.

Pin It on Pinterest