22. tra 2012.

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju 22. travnja svečano misno slavlje tijekom kojeg je blagoslovio novi bogoslužni prostor u župi bl. pape Ivana Pavla II. u Petrinji. Prostor koji se prostire na nešto više od 200 m2 služit će do izgradnje crkve svim pastoralnim potrebama ove nove župe, a koja obuhvaća oko 4000 vjernika.

U prigodnoj propovijedi biskup Košić se prisjetio kako je 1994. godine, kao župnik u Petrinji, vodio svoje župljane na susret s papom Ivanom Pavlom II. i tada ih je po prvi puta nakon godina prognanstva vidio sa osmjehom na licu. „Teško je bilo gledati godinama naše prognanike koji su izgubili sve, mnogi i članove svojih obitelji, a i svoje domove, koje je neprijatelj srušio i spalio. Nisu ni mogli biti kod kuće nego u progonstvu i stalno sam vidio na njima izraz zabrinutosti i pitanja na licu i duši. A nakon susreta s Papom vraćali smo se s osmjehom na licu. Tako i ja vama želim da dolazite u crkvu bl. Ivana Pavla II. i da doživite da on predaje vaše brige, patnje i teškoće Kristu uskrsnulome“, zaželio je biskup Košić.

Na kraju slavlja upravitelj župe fra Ivan Cvetković zahvalio se biskupu što je osjetio potrebe grada Petrinje i osnovao ovu novu župu da bi svećenici mogli biti bliže i pristupačniji svojim vjernicima, a biskup Košić je izrazio svoju nadu kako će uskoro u ovoj župi biti izrađena crkva i samostan.

Fotogalerija

Pin It on Pinterest