Sisačka župa sv. Josipa Radnika svečano će u ponedjeljak 1. svibnja proslaviti blagdan svog zaštitnika. Središnje misno slavlje u 19 sati u župnoj crkvi, predvodit će sisački biskup Vlado Košić. Nakon mise mladi sisačkih župa izvest će predstavu o bl. Alojziju Stepincu, a slijede nastupi KUD-a „Potok“, KUD-a „Osekovo“ i KUD-a „Gračenica“.

Blagdanu prethodi trodnevna duhovna priprava od petka 28. travnja do nedjelje 30. travnja s početkom u 19 sati, a predvodit će je vlč. Josip Tolić, župnik iz Gradišća. Prve večeri trodnevnice misu će animirati Zbor „Zlatne godine“ iz Hrastelnice, a iza mise održat će se nastup FA „Ivan Goran Kovačić“ iz Siska. Drugog dana trodnevnice misu animira Zbor „Goranke“ iz Siska, a za 14 sati na igralištu ŠNK Frankopa predviđeno je otvaranje i blagoslov 13. nogometnog turnira za najmlađe „Sv. Josip Radnik“.  Treće večeri trodnevnice, misu animiraju te iza mise će održati nastup Tamburaški orkestar „Janko Stjepušin“ iz Martinske Vesi, FA „Petrinjčica“ iz Petrinje i KUD „Hrvatsko srce“ iz Odre.

U utorak, 2. svibnja u 19 sati u župnoj crkvi održat će se Humanitarni koncert „Za Domagoja“, bolesnog dječaka iz ove župe, na kojem će nastupit Klapa „Sveti Juraj“ HRM iz Splita.

Pin It on Pinterest