Dragi brate u svećeništvu!

U dogovoru s našim biskupom, mons. Vladom Košićem i čuvarom Biskupijskog Marijanskog svetišta Majke naših stradanja u Gori, don Paškom Glasnovićem, obavještavam Vas da će se 06. svibnja 2017. godine održati Treći susret ministranata sisačke biskupije u Gori, dan uoči nedjelje Isusa, Dobrog Pastira. Pokazalo se najboljim da svaki dekanat ima svoga svećenika-koordinatora koji će u zajedništvu s dekanom organizirati autobus-e, te sa svećenicima iz dekanata okupiti ministrantice i ministrante od 4. razdeda osnovne škole naviše. Budimo velikodušni, neka nam dođe što više djece iz župe i dekanata. Uz ministrante to mogu biti i čitači, pjevači i vrijedni članovi župe ministrantske dobi. Molimo Vas da mi broj ministranata iz dekanata prijavite najkasnije do 25. travnja, kako bismo susret što bolje organizirali. Svećenici-koordinatori po dekanatima su: vlč. Ivan Faletar (Dubičko – kostanjički dekanat), vlč. Ivica Mađer (Glinski dekanat), vlč. Ivica Šimunović (Ivanićgradski dekanat), vlč. Josip Karas (Petrinjski dekanat), đakon Danko Bizjak (Kutinski dekanat), vlč. Ivan Kljunić (Pokupsko – vukomerički dekanat), vlč. Robert Jakica (Sisačko – katedralni dekanat), vlč. Saša Jozić (Sisačko – pešćenički dekanat).

Ovo je okvirni plan susreta:

  • 09,30   okupljanje ispred crkve, molitveni početak, podjela i animacija po grupama
  • 10,30   priprema za Svetu misu: slavljenje i svjedočenje, prilika za Svetu ispovijed
  • 11,30   Sveta misa: biskup Vlado
  • 12,30   ručak
  • 13,30   igre i sportska natjecanja
  • 15,30   završetak susreta/polazak kući

Okupljenim ministrantima u Gori bit će poslužen ručak, a doručak i večera u njihovim obiteljima i to im valja naglasiti! Za Svetu misu treba ponijeti ministrantske haljine. Troškovi prijevoza pokrili bi se dekanatski, a hranu i ostale troškove pokriva Biskupija.

Budući da je naš biskup proglasio ovu pastoralnu godinu Godinom djece u sisačkoj biskupiji, susret bi se odvijao pod geslom „Takvih je kraljevstvo nebesko“ (usp. Mt 19,14). Glavni animatori susreta bit će duhovna zvanja iz naše Biskupije i šire, mladi članovi Marijine legije iz Petrinje te Zajednica Kursiljo iz Zagreba. Pozvali bismo poznatog gosta iznenađenja koji bi na pristupačan način svjedočio našim ministrantima svoje iskustvo susreta sa živim Bogom.

Unaprijed Vam zahvaljujem na velikodušnosti te potičem da s Vašim ministrantima i župnom zajednicom molite da nam susret bude blagoslovljen, a vrijeme lijepo!

Pin It on Pinterest