3. stu 2014.

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je nedjelju 2. studenog u župnoj crkvi Sv. Ivana Nepomuka u Glini svečano misno slavlje tijekom kojeg je krstio Stjepanu peto dijete u obitelji Nikole i Luce Pršlja. U koncelebraciji bio je domaći župnik vlč. Ivica Mađer koji je u ime svih župljana i obitelji Pršlja zahvalio biskupu na dolasku.

U homiliji biskup je podsjetio kako se danas na planu opće Crkve slavi Dušni dan tj. spomen na sve vjerne mrtve, te kako nakon Svih svetih kada se spominje sve one spašene u nebo, danas se moli za duše u čistilištu, za one koji još putuju u vječno spasenje, a prešli su s ovoga svijeta. „To su jedni i drugi naša braće i sestre koji su živjeli na ovome svijetu i svjedočili ljubav prema Bogu i prema bližnjem i zato su zavrijedili nebesku slavu. Neki već jesu u slavi kao što sigurno znamo da je Djevica Marija na nebo uznesena, zatim blaženici i sveci koje Crkva proglašuje, ali također to je i nebrojeno mnoštvo koje nitko ne može izbrojati i koje je opralo svoje haljine u krvi Janjetovoj tj. spašeni su Isusovom smrću na križu. Mi ne znamo, i zato se molimo za naše pokojne, jesu li oni spašeni, ali to vjerujemo jer je Krist to obećao svima koji ga vide i vjeruju u njega. I mi smo upoznali, vidjeli Isusa svojim duhovnim očima, vjerom svojom, kada smo primili krštenje i kada smo ušli u Crkvu, postali djeca Božja. U toj smo vjeri napredovali i želimo i molimo da napreduje i ovo dijete koje je danas doneseno na krštenje“, rekao je biskup te čestitao roditeljima na velikodušnosti primanja petog djeteta u obitelj.

Na kraju misnog slavlja biskup je još jednom čestitao roditeljima i kumovima na ovom velikom događaju predavši im prigodne darove.

Pin It on Pinterest